Verkoop start van 64 woningen in de Van der Pekbuurt

05.06.19
Artist Impressie van gerenoveerde woningen
Verkoop start van 64 woningen in de Van der Pekbuurt

Dura Vermeer start op 18 juni met de verkoop van in totaal 64 woningen in de Van der Pekbuurt in Amsterdam-Noord. Bij de eerste verkoopronde komen 20 boven- en benedenwoningen in verschillende uitvoeringen aan het Meidoornplein te koop. In totaal gaat het 31 bovenwoningen, 31 benedenwoningen met tuin en twee eengezinswoningen. Dura Vermeer nam de woningen over van Ymere.

September 2015 is Ymere gestart met de renovatie van 190 woningen in samenwerking met co-maker Dura Vermeer. Deze renovatie is in 2017 afgerond. Het renovatieproject won het in 2018 de Amsterdamse Nieuwbouwprijs en de Arie Kepplerprijs.
Bij deze renovatie is het aanzicht in ere hersteld met nieuwe houten kozijnen in de originele kleuren uit die tijd. Dura Vermeer gaat ook de koopwoningen renoveren met oog voor historie. Het ontwerp daarvan komt van Architectenbureau Ibelings van Tilburg. De woningen krijgen naast nieuwe kozijnen met dubbel glas, een volledig nieuw binnenpakket, waaronder nieuwe installaties, ventilatiekanalen en rookmelders.

De Van der Pekbuurt is een beschermd dorps- en stadsgezicht. De woningen in de Van der Pekbuurt zijn tussen 1918 en 1926 gebouwd voor de arbeidersklasse. Architect Jan Ernst Van der Pek heeft de woningen ontworpen. De gemeente Amsterdam en de commissie Monumenten zien toe op het behoud van het historische karakter van deze waardevolle buurt.

Trefwoorden:

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS