VORM Ontwikkeling koopt nog een kavel op Oostenburg

10.01.18
VORM Ontwikkeling koopt nog een kavel op Oostenburg

VORM Ontwikkeling koopt nog een kavel op Oostenburg. De vastgoedontwikkelaar wordt ook eigenaar van kavel 13, de smalle strook op de kop van de bouwlocatie van het Rijksvastgoedbedrijf, zo heeft Stadgenoot laten weten. Eerder al kwam VORM als beste uit de bus in de tender voor kavel 4 en 5. Bij de jongste aankoop krijgt Stadgenoot van de kopende partij de mogelijkheid op een locatie elders in Amsterdam dertig tot veertig nieuwe sociale huurwoningen te bouwen.

Oostenburg is de laatste grote ontwikkellocatie in de binnenstad van Amsterdam. Het nieuwbouwprogramma op de grond van Stadgenoot en het Rijk beslaat vier bouwvelden rondom het INIT-gebouw en de Van Gendt-hallen. Er is in totaal ruimte voor de bouw van 1.500 woningen, inclusief 250 nieuwe sociale huurwoningen, een hotel en diverse voorzieningen. De strategie van de corporatie is er op gericht een contrastrijke, levendige en stoere wijk te laten ontstaan.

Stadgenoot doet heel goede zaken met de verkoop van de grond. De verkoop van kavel 4 en 5 levert de corporatie circa vijftig miljoen euro op. De opbrengst wordt gebruikt voor verbetering van de bestaande woningportefeuille en de bouw van nieuwe sociale huurwoningen. Met de groei van de stad wil Stadgenoot de eigen sociale woningportefeuille laten meegroeien.

De aankoop door VORM past bij het voornemen van het bedrijf om in Amsterdam een stevige positie te veroveren. Eerder verwierf de vastgoedontwikkelaar uit Papendrecht omvangrijke locaties in de Houthavens, op het Zeeburgereiland en op de Kop Weespertrekvaart.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS