Vorm wint tender Oostenburg

21.12.17
Vorm wint tender Oostenburg
Vastgoedontwikkelaar VORM Ontwikkeling is als winnaar uit de bus gekomen in de tender voor kavel 4 en 5 op Oostenburg, het stuk grond tussen Roest en de Werkspoorhal. De ontwikkelaar heeft volgens de selectiecommissie het beste plan uitgedacht en bracht daarnaast ook het hoogste bod uit voor de grond. De grond is van Stadgenoot. De woningcorporatie verkoopt de meeste grond en zal in het gebied zelf 250 sociale huurwoningen bouwen.
 
Conform de opgestelde selectie- en gunningsleidraad zijn in september dit jaar vijf geïnteresseerde partijen geselecteerd. Op 4 december dienden zij hun voorlopige ontwerp in en brachten zij een onvoorwaardelijk bod op de grond uit. De inhoudelijke beoordeling vond plaats op 7 en 8 december. De selectiecommissie is daarbij geadviseerd door Kristiaan Borret, de door de gemeente aangestelde supervisor van het gebied. Het grondbod was op moment van beoordelen niet bekend bij de commissie. Bij bekendmaking van het bod van de verschillende partijen op 14 december door de notaris, bleek VORM naast het beste inhoudelijke plan ook het hoogste bod te hebben uitgebracht.
De betrokken partijen hebben nu twee weken gelegenheid om eventuele bezwaren in te dienen. Naar verwachting zal in januari/februari 2018 het koopcontract worden getekend.
 
Het nieuwbouwprogramma op grond van Stadgenoot beslaat vier bouwvelden rondom het INIT-gebouw en de Van Gendt-hallen. Het moet een woon- en werkgebied worden met als kernwaarden: eiland, contrastrijk, levendig en stoer.
250 sociale huurwoningen bouwen.
 
Conform de opgestelde selectie- en gunningsleidraad zijn in september dit jaar vijf geïnteresseerde partijen geselecteerd." data-share-imageurl="">

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS