Woningcorporatie de Alliantie werft met eigen Starterslening

05.10.10

Woningcorporatie de Alliantie werft met eigen Starterslening

De Alliantie heeft een nieuwe vondst om de stagnerende markt vlot te trekken. In de maand oktober kunnen kopers van een corporatiewoning voor een starterslening terecht bij de Alliantie. De Starterslening is een aanvullende lening, die de eerste drie jaar rente- en aflossingsvrij is. De gemeente Amsterdam is wegens overweldigend succes gestopt met het toekennen van deze Starterslening.  Het beschikbaar budget was op.

De Alliantie neemt deze verplichtingen van deze stimuleringsmaatregel nu over. Voorlopig betreft het een proef voor één maand met een groot deel van het eigen koopaanbod in Amsterdam. De koopakte dient dus uiterlijk 31 oktober 2010 te zijn getekend.
In een persverklaring stelt De Alliantie dat starters op de Amsterdamse woningmarkt zich in een lastige situatie bevinden: "Het aanbod aan betaalbare woningen is beperkt en banken zijn over het algemeen terughoudend wat betreft het verstrekken van hypothecaire leningen. Toch is en blijft het belangrijk dat starters een woning kunnen kopen. Voor een gezonde woningmarkt is het noodzakelijk dat woningen betaalbaar blijven, vooral voor de lage en middeninkomens. Dit vraagt om stimuleringsmaatregelen die de in- en doorstroom op de woningmarkt bevorderen."

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS