Woonbuurt met 550 woningen op plek van Sporthallen Zuid in Amsterdam Zuid

03.03.2021
Image

In Amsterdam-Zuidas komt een nieuwe groene woonbuurt met 550 woningen. Dit heeft wethouder Victor Everhardt bekend gemaakt. Het merendeel van de woningen bestaat uit woningen in het middenhuur-segment.
De nieuwe buurt maakt deel uit van het gebied ‘Verdi’. De woonwijk komt op de huidige plaats van de sporthallen Zuid. Door de sporthallen te verplaatsen en te stapelen langs de A10 wordt een geluidsmuur gecreëerd waarachter woningen kunnen worden gebouwd. De bouw start naar verwachting in 2027.
“Deze nieuwe Amsterdamse buurt ligt op een prachtige plek, vlakbij de Schinkel, de Nieuwe Meer en dichtbij het Amsterdamse Bos en de Oeverlanden. In deze autoluwe buurt sta je dus al snel ‘buiten’ in het groen, terwijl de stad ook om de hoek is. De woningen zijn voor een groot deel bestemd voor betaalbare middenhuur, omdat daar veel vraag naar is. Zuidas wordt zo een buurt waar iedereen welkom is’’, aldus wethouder Victor Everhardt.
De helft van de woningen bestaat uit middenhuur. Daarnaast wordt ook sociale huur (30%) en vrije sector (20%) ontwikkeld. In het gebied tussen de A10, de Amstelveenseweg en de Nieuwe Meer is meer woningbouw voorzien. Nabij kantoorgebouw Tripolis en aan de noordkant van het IJsbaanpad is plek voor nog eens zo’n vierhonderd woningen.