Zaanse retro doet het goed

07.09.15
Zaans Goed
Zaanse retro doet het goed

Afgelopen week is de bouw gestart van de tweede fase van het nieuwbouwproject Zaans Goed in Zaanstad. Het nieuwbouwproject maakt deel uit uitmaakt van het vernieuwde stadshart van Zaandam. Net als de 1e fase, zijn de woningen van fase 2 in korte tijd verkocht. De eerste 26 woningen zijn inmiddels bewoond; de 17 woningen van fase 2 worden komend voorjaar opgeleverd. Retro-architectuur blijkt het goed te doen.

Zaans Goed is onderdeel van het Inverdan-project en verrijst achter de hoge nieuwbouw - de Zaanse strip - aan de westkant van de spoorlijn. Vorm en kleurgebruik stalen het typische karakter van 'Zaanse huisjes' uit. De afwisseling zit in de dakopbouw, de gevels en het kleurgebruik. De eindwoningen hebben een puntgevel, een klokgevel of een tuitgevel.
Zaans Goed telt in totaal 70 woningen voor starters en gezinnen. Er volgt nog een derde fase. Deze fase bevat nog eens 27 woningen, waarvan 10 starterswoningen. Wanneer deze woningen in verkoop gaan, is nog niet bekend. Meer informatie over dit project is te vinden op www.zaansgoedwonen.nl.
Het succes van het project zit hem volgens ontwikkelaar Smit’s Bouwbedrijf in een combinatie van een ruimte woning (3 slaapkamers), prijs, centrale ligging en uitstraling. Het complete plaatje klopt, aldus projectleider Tom Schootemeijer.
Ook elders in Zaanstad en Landsmeer doet de Zaanse retro-architectuur het goed. Meer aandacht daarvoor in de komende NUL20.

Trefwoorden:

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS