Zeeburg stoot maatschappelijk vastgoed in Indische Buurt af

15.02.10

Zeeburg stoot maatschappelijk vastgoed in Indische Buurt af

De deelraad van Zeeburg is op 16 februari akkoord gegaan met de verkoop van al het maatschappelijk vastgoed in de Indische Buurt  (27 panden). 25 panden gaan voor elf miljoen euro over naar woningcorporaties Ymere, Eigen Haard en De Alliantie. De prijzen liggen onder de VON-marktprijs omdat de panden met sociale huurders en verplichtingen worden verkocht. Sommige welzijnsinstellingen vrezen niettemin dat straks hun huren omhoog gaan. D66 en SP voerden actie tegen de verkoop. Ook fusiepartner Oost-Watergraafsmeer is 'not amused'. 

Het stadsdeel werkte al enkele jaren  aan deze deal met de corporaties. Het stadsdeel vindt gebouwbeheer niet tot zijn kerntaken behoren. Corporaties zouden dat veel efficiënter kunnen. Contractbepalingen moet ervoor zorgen dat de huidige huurders, waaronder welzijnsinstellingen, voor lage huren in de panden kunnen blijven zitten, zoals bij De Meevaart en 't Ankeroog. 
Het oorspronkelijke plan is op één punt gewijzigd. De voormalige school de Purperreiger aan de Celebesstraat wordt overgenomen door de huidige gebruikers. De Triodosbank zorgt voor de financiering. Een ander pand wordt overgenomen door de centrale stad (OGA)

SP voerde zaterdag 13 februari actie tegen de verkoop, waarbij SP lijsttrekker Laurens Ivens en Ronald van Raak (Tweede Kamerlid) zich vastketenden aan buurthuis de Meevaart aan Amsterdam. De stadsdeelraad besluit 16 februari over de transactie.

Zie: NUL20 november 2009: Zeeburg wil van buurthuizen af

Zie: Het Parool (13-02-2010) Zeeburg wil nog van 27 panden af

Bron:

Trefwoorden:

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS