Zelfbouwmarkt start om 12.00 uur

28.10.16
Programma zelfbouwmarkt 29 oktober Westergasterrein
Morgen wordt weer de jaarlijkse Amsterdamse Zelfbouwmarkt gehouden, dit jaar op het Westergasterrein. Deze keer geen berichtgeving over kamperende geïnteresseerden, stromannen en tijdelijke campings. De methode ‘wie het eerst komt, wie het eerst maalt’ is namelijk afgeschaft. De individuele kavels worden voortaan toegewezen op basis van loting van volgnummers. Om speculatie tegen te gaan geldt er nu ook een woonplicht van drie jaar. 
 
Wethouders Ivens zal zaterdag ter plekke het nieuwe kavelaanbod bekendmaken. Die verschijnt niet veel later ook op de zelfbouw-site van de gemeente Amsterdam. De meerwaarde van een bezoek is dat men ter plekke informatie kan inwinnen bij de stands van de verschillende zelfbouwlocaties. Ook kunnen bezoekers inspiratie opdoen en informatie krijgen over alle aspecten van zelfbouw. Er vinden cursussen plaats over hoe zelf je huis te bouwen, het bouwen in een groep en over de nieuwe inschrijfprocedures en voorwaarden.
 
Sinds 1 oktober is er een ander registratiesysteem voor CPO-bouwgroepen. Via digitaal registratieformulier kunnen bouwgroepen met tenminste vier bouwgroepleden zich laten registreren voor de Kaartenbak. Uitsluitend vanuit deze Kaartenbak kunnen CPO-bouwgroepen deelnemen aan selectieprocedures voor CPO-kavels. De gemeente maakt onderscheid tussen CPO (Collectief Particulier Opdrachtgeverschap) kavels en MO (mede-opdrachtgeverschap) kavels. Voor zowel CPO-kavels als voor MO-kavels wordt een selectieprocedure doorlopen. MO-kavels worden aangeboden via Tenderned en voor CPO-kavels geldt dat uitsluitend CPO-bouwgroepen die zijn geregistreerd in de Kaartenbak kunnen deelnemen aan de selectieprocedure.
 
 
PROGRAMMA ZELFBOUWMARKT 2016
In Het Machinegebouw
12.00-16.00 uur Informatiestands & kinderactiviteit: 'Bouw je eigen droomhuisje'
12.15 uur Bekendmaking aanbod door wethouder Laurens Ivens
 
In De Werkkamer
12.35 – 13.00 uur Cursus 'Bouwen met een groep'
13.10 – 13.35 uur Cursus 'Mijn zelfbouwwoning: hoe pak ik dat aan?'
13.45 – 14.10 uur Cursus 'Nieuwe inschrijfprocedures en voorwaarden voor individuele zelfbouw en bouwgroepen'
14.20 – 14.45 uur Cursus 'Bouwen met een groep'
14.55 – 15.20 uur Cursus 'Mijn zelfbouwwoning: hoe pak ik dat aan?'
15.30 – 15.55 uur Cursus 'Nieuwe inschrijfprocedures en voorwaarden voor individuele zelfbouw en bouwgroepen'
Wanneer: 29 oktober van 12.00-16.00 uur 
 
Meer informatie over:
De inschrijfprocedure

Trefwoorden:

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS