101 woningen en 16 zorgwoningen in Zaanstad

06.04.2012

101 woningen en 16 zorgwoningen in Zaanstad

Woningcorporatie Parteon heeft groen licht gegeven voor de versnelde bouw van 101 woningen en 16 zorgwoningen in Zaanstad. In Wormerveer start de bouw van 56 woningen en 16 zorgwoningen in het project Rietvelden Zuid. In de Zaanse Rosmolenwijk worden 45 woningen gebouwd.

Rietvelden-Zuid, Wormerveer

Normaal gesproken start Parteon  met de bouw van een project als 70 procent van de koopwoningen verkocht is. “Dat was voor beide projecten nog niet het geval. Maar wij geven bij hoge uitzondering de dorpsvernieuwing in Wormerveer en de vernieuwing van de Rosmolenwijk prioriteit,” aldus directeur Staargaard. Met het project Rietvelden levert Parteon een aanzienlijke bijdrage aan de dorpsvernieuwing van Wormerveer. Aanleiding hiervoor was de noodzaak voor vervangende nieuwbouw van het verpleeghuis De Noordse Balk. Er worden in totaal 96 zorgplaatsen gerealiseerd.

Rosmolenwijk

Zaandam, Rosmolenwijk

Ook aan de voortgang van de herstructurering in de Rosmolenwijk hecht Parteon groot belang.  Er wordt al gewerkt in de Jan Bouwmeesterstraat. De eerste 32 woningen -voornamelijk sociale huur- worden tegen de zomer opgeleverd.