Amstelveen verlangt in Middenwaard aardgasvrije woningbouwplannen

16.10.17
Amstelveen verlangt in Middenwaard aardgasvrije woningbouwplannen

De nieuw te bouwen woningen en appartementen in Middenwaard moeten aardgasvrij worden opgeleverd. Dat betekent dat de nieuwbouw tussen de wijken Groenelaan en Waardhuizen niet op het gasnet wordt aangesloten, maar gebruik maakt van duurzame energie. De gemeente Amstelveen wil hiermee een eerste stap zetten naar een aardgasloze samenleving.

“In de overgang naar het gebruik van duurzame energie wil ik het voortouw nemen om in ieder geval bij nieuw te bouwen huizen in Middenwaard geen gas meer te gebruiken. Dat is een eerste stap in het verduurzamen van onze woningen. De gemeente loopt hiermee vooruit op landelijke wetgeving. Onlangs kondigde het nieuwe kabinet aan om in nieuwbouwwijken niet meer standaard een gasnet aan te leggen”, zo zegt Duurzaamheidswethouder Peter Bot (BBA).

In Middenwaard komen woningen in diverse prijsklassen. Volgende maand start de verkoop van de eerste 14 kavels waar particulieren zelf een woning kunnen bouwen. In het eerste kwartaal van 2018 brengt de gemeente nog 5 à 6 kavels in de verkoop. Voor het deel vanaf de Groenelaan tot de Gondel start de gemeente begin volgend jaar een aanbesteding voor de bouw van een appartementengebouw en eengezinswoningen. Tussen Groenelaan en Waardhuizen was ooit de afslag van autosnelweg A3 gepland. Die snelweg zal er echter niet komen.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS