Amsterdam blijft investeren in broedplaatsen

26.09.2014
Image

Amsterdam blijft investeren in aantrekkelijke en betaalbare werkplekken voor kunstenaars en cultureel ondernemers. In het eerste halfjaar van 2014 heeft de gemeente 11.000 m2 aan broedplaatsen gerealiseerd. Dit is te lezen in de halfjaarrapportage van gemeentelijk Bureau Broedplaatsen. In de periode 2014-2018 investeert dit college 4 miljoen euro in zowel kunstenaars als startende cultureel ondernemers.

Broedplaatsen zijn gebouwen met betaalbare woon- en werkruimtes. Het kan gaan om zeven kunstenaars die met elkaar een bedrijfsgebouw verbouwen tot ateliers met een gezamenlijke expositieruimte, maar er zijn ook broedplaatsen die bestaan uit zowel kunstenaars als commerciële creatieve bedrijven, ambachtslieden en een hippe club of café.
Afgelopen half jaar zijn er op vier verschillende locaties in de stad broedplaatsen gecreëerd, op nog eens drie locaties zijn broedplaatsen in ontwikkeling. Bij oplevering levert dit 8500 m2 extra aan broedplaatsen op. Vanaf 2000 leverde het broedplaatsenbeleid ongeveer 4.000 werk- en woonplekken voor kunstenaars, creatieve en culturele ondernemers op. Vele duizenden meer hebben inmiddels gebruik gemaakt van deze werkplekken, verspreid over ongeveer zestig broedplaatsen.

Bron
Gemeente Amsterdam