Overslaan en naar de inhoud gaan

Bijna 800 nieuwe woningen in centrum Reigersbos Amsterdam-Zuidoost

Image

Het centrum van Reigersbos in Amsterdam-Zuidoost gaat de komende jaren flink op de schop. Het centrum van de wijk krijgt er vanaf 2024 ongeveer 800 woningen bij. Er komen kleine sociale huurwoningen voor onder anderen jongeren en ouderen. Maar ook huur- en koophuizen die groter en duurder zijn, aldus het investeringsbesluit van de gemeente Amsterdam.

De nieuwbouw zal voor veertig procent bestaan uit sociale woningbouw en voor eenzelfde percentage uit huur- en koopwoningen in het middensegment. De nieuwe woningen moeten ervoor zorgen dat mensen, die in de wijk willen blijven wonen, kunnen doorstromen. Daarom wordt een kwart van de woningen specifiek bestemd voor de huidige bewoners van Zuidoost. De nieuwbouw komt bij de metrohalte en aan beide kanten van de Reigersbosdreef. Een groot deel van de nieuwe woningen krijgt gezamenlijke tuinen.

De plannen voor Reigersbos voorzien verder in uitbreiding van het winkelcentrum met extra winkels en horeca. Ook komt er plek voor kleine bedrijfjes, kleine kantoorruimtes, een jongerencentrum, een culturele broedplaats en een buurtkamer. Bij de metrohalte komt een nieuw plein. Reigersbos dateert uit de jaren tachtig en hoort bij de 32 ontwikkelbuurten waar de gemeente de leefbaarheid wil versterken.