Bouw Amstelkwartier komt op gang

21.09.11

Bouw Amstelkwartier komt op gang

De ontwikkeling van nieuwbouwwijk Amstelkwartier komt op gang. LSI project investment en NL Development starten begin oktober met de realisatie van Amstel-Life in Amsterdam. Begin september begon Rochdale met de bouw van de eerste 78 sociale huurwoningen in de nieuwe woonwijk.

Amstel Life omvat 56 koopwoningen. Van chique herenhuizen met diepe achtertuin, via bovenwoningen met royale dakterrassen, luxe 3- en 4-kamerappartementen met brede balkons of terras tot studio’s met balkon . De architectuur van de woningen is geïnspireerd op de Amsterdamse School. Naar verwachting worden de woningen in Amstel-Life begin 2013 opgeleverd.
In februari 2011 startte de verkoop. Volgens de betrokken makelaars, Booij makelaardij en Gerard W. Bakker, was de belangstelling voor de woningen direct al groot. Op dit moment zou zo'n 61 procent van de woningen verkocht zijn. 

Amstelkwartier

Amstel-Life is onderdeel van de gebiedsontwikkeling Amstelkwartier (Overamstel). In het Amstelkwartier komen 1.500 woningen, een basisschool, een klimaatneutraal hotel en een openbaar park.

Amstelkwartier

Langs de Amstel komen horecavoorzieningen, een jachthaven en een drijvend zwembad. Het zwembad met de naam BadBuiten ligt tot en met 2012 op een tijdelijke plek en krijgt daarna een definitieve plek in de Amstel bij de jachthaven. 

Meer info:
websites 
Amstel-Life en Amstelkwartier

Gerelateerde berichten:
Aftrap sociale woningbouw Amstelkwartier (NUL20, 9-09-2011)
Eerste huizen Amstelkwartier in de verkoop (NUL20, 16-02-2011)

 

 

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS