Bouwen is gestart in Cruquiusgebied

01.12.15
Bouwen is gestart in Cruquiusgebied
Thijs Reuten, portefeuillehouder Stadsdeel Oost, en Wienke Bodewes, algemeen directeur Amvest, gaven op 30 november het feestelijke startschot voor de bouw van de eerste fase in het Cruquiusgebied. Amvest realiseert de komende jaren vijftienhonderd woningen op het laatste schiereiland in het Oostelijk havengebied van Amsterdam. In de eerste fase worden 200 woningen gebouwd, grotendeels huurappartementen. Daarnaast komt er ook het nieuwe kantoorgebouw voor Amvest.
 
De twee woongebouwen uit de eerste fase zijn ontworpen door Rietveld Architects in samenwerking met Geurts & Schulze Architecten. De kade wordt openbaar gebied, ontworpen door Buro Lubbers, en is straks toegankelijk voor voetgangers met boven het water een boardwalk. Aannemer van de vijf gebouwen is Bouwbedrijf M.J. de Nijs en Zonen. De start verkoop van de woningen is gepland in het najaar van 2016; start verhuur februari 2017. De 158 vrijesectorhuurappartementen en 7 bedrijfsruimten worden afgenomen door een Amvest beleggingsfonds. Het eerste gebouw wordt begin 2017 opgeleverd.
 
Cruquius is het laatste onontgonnen eiland in het Oostelijk havengebied van Amsterdam. Amvest herontwikkelt het bedrijventerrein tot een levendig multifunctioneel stedelijk gebied aan het water met veel groen. Oude gebouwen in het centrum van Cruquius worden gerestaureerd en krijgen een horeca- en winkelbestemming. In totaal komen er circa 3.000 woningen, horeca, winkels en bedrijfsruimten. Amvest is zowel verantwoordelijk voor de planvoorbereiding, het planologisch proces en de uitvoering ervan. 
Zie hier voor een achtergrondartikel over de gebiedsontwikkeling: Eilandgevoel op voormalig industrieterrein (NUL20, novembernummer)
 

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS