-
Te koop staande huizen en te renoveren of te slopen panden kunnen straks langer tijdelijk worden verhuurd. Bovendien verdwijnen de prijsrestricties voor tijdelijk verhuurde koopwoningen. Dit volgt uit de nieuwe Leegstandwet, die minister Spies naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.
Nieuwsartikel
-
Gemeenten mogen eigen bewoners voorrang blijven gevenIn een ‘nota van wijziging’ heeft minister Donner de concept Huisvestingswet 2012 aangepast, waardoor gemeenten voorrang mogen (blijven) geven aan woningzoekenden uit de eigen plaats. Tot dusver leek de nieuwe wet juist een einde te maken aan deze veel voorkomende praktijk.
Nieuwsartikel
-
Akkoord over aanpak leegstand kantorenOverheden en marktpartijen gaan de structurele leegstand van kantoren samen aanpakken. Dit is de uitkomst van de Kantorentop die maandag 25 mei in Rijswijk is gehouden op initiatief van minister Huizinga van VROM en de Vereniging van Institutionele Beleggers in Vastgoed Nederland (IVBN). Gezaghebbende vertegenwoordigers van beleggers, ontwikkelaars, huurders, het Rijk, de provincie Utrecht en de gemeentes Amsterdam en Heerlen onderkennen dat zij hier hun… meer Nieuwsartikel
-
Extra steun voor twee energiezuinige Amsterdamse projectenDertien nieuwbouwprojecten krijgen van het rijk extra financiële steun om ervaring op te doen met zeer energiezuinig bouwen. Daar zitten twee Amsterdamse projecten bij in Jeruzalem (Watergraafsmeer) en de Houthaven (Westerpark). Het gaat in totaal om maximaal 300.000 euro per project. De projecten krijgen deze subsidie voor de extra proces- en begeleidingskosten die gemoeid zijn met de uitvoering.
Nieuwsartikel
-
Verhuiskostenvergoeding ook voor particuliere verhuurders verplichtBij een noodzakelijke verhuizing als gevolg van renovatie of sloop moeten ook particuliere verhuurders voortaan een bijdrage in de verhuis- en inrichtingskosten verstrekken aan de huurder. De bijdrage bedraagt vanaf 1 maart 5.327 euro.
Nieuwsartikel
-
Amsterdam krijgt 230 miljoen voor stedelijke vernieuwingMinister Van der Laan voor Wonen, Wijken en Integratie stelt voor de periode 2010-2014 1,2 miljard euro beschikbaar aan de 31 grote steden en provincies voor stedelijke vernieuwing. Het geld is onder meer bedoeld voor fysieke ingrepen gericht op het verbeteren van woningen, straten en pleinen in steden. Amsterdam krijgt het meeste van alle steden: 230 miljoen euro.
Nieuwsartikel
-
Amsterdam krijgt subsidie voor bouw 1100 woningenMinister Van der Laan heeft in de de tweede ronde van stimuleringssubsidies voor 164 miljoen euro toegekend voor de bouw van ruim 23.000 koop- en duurdere huurwoningen. In Amsterdam gaat het om 1011 woningen, waaronder grote projecten op het Waterlandplein en Oostpoort.
Nieuwsartikel
-
Brussel akkoord staatssteun woningcorporatiesDe Nederlandse woonsector haalt opgelucht adem. Van Brussel mag de staat woningcorporaties financieel ondersteunen . De belangrijke rol van woningcorporaties in het zorgen van woonruimte voor mensen die het moeilijk hebben op de woningmarkt, hun bijdrage aan de leefbaarheid en het bouwen van maatschappelijk vastgoed kunnen doorgaan. Ook de bijdrage aan de financiering van de wijkenaanpak via de bijzondere projectsteun is zeker gesteld.
Nieuwsartikel
-
Nieuwsartikel
-
Stimuleringsmaatregelen energiebesparing gaan direct inIn juli 2009 gaat een aantal tijdelijke regelingen in die consumenten, eigenaren en verhuurders moet stimuleren te investeren in energiebesparende maatregelen in woningen en andere gebouwen. Het stimuleringspakket is volgens VROM juist nu, tijdens de economische recessie, van belang om mensen te laten investeren in energiebesparing en aldus de woonlasten te verlagen.
Nieuwsartikel
-
Nationale Hypotheekgarantie tijdelijk verhoogd naar 350.000 euroDe ministerraad heeft ingestemd met een tijdelijke verhoging van de Nationale Hypotheekgarantie (NHG). Het kabinet wil daarmee de effecten van de kredietcrisis op de woningmarkt tegengaan. De NHG wordt met ingang van 1 juli 2009 verhoogd van 265.000 euro naar 350.000 euro. De verhoging blijft van kracht tot 1 januari 2011.
Nieuwsartikel
-
Meldpunt integriteit woningcorporaties geopendMinister Van der Laan heeft een landelijk meldpunt integriteit woningcorporaties geopend waar terecht kan om signalen door te geven die te maken hebben met mogelijk oneerlijk handelen van corporaties, hun medewerkers, management en bestuurders. Iedereen kan, desgewenst anoniem, meldingen bij het meldpunt doen: burgers, huurders, werknemers en interne toezichthouders van corporaties, bedrijven, overheden, belangenorganisaties en brancheverenigingen.
Nieuwsartikel
-
Het kabinet: aanvullende steun woningmarktHet kabinet verruimt de mogelijkheden voor corporaties om bouwprojecten van marktpartijen, die niet door dreigen te gaan, over te nemen en als huurwoningen in de markt te zetten.
Nieuwsartikel
-
De Woonbond, Aedes en de ministers Cramer van VROM en Vogelaar voor WWI hebben vrijdag 10 oktober hun handtekening gezet onder het Convenant Energiebesparing Corporatiesector. Woningcorporaties gaan samen met hun huurders en ondersteund door het Rijk aan de slag om een aantal zeer ambitieuze doelstellingen voor energiebesparing te realiseren. Uitgangspunt is dat energiebesparende maatregelen tot lagere woonlasten voor de huurders leiden. Minister Vogelaar voor Wonen, Wijken en Integratie… meer Nieuwsartikel