Overslaan en naar de inhoud gaan

Duwo koopt grond voor uitbreiding campus Uilenstede

Image

Duwo en de Vrije Universiteit zijn het eens geworden over de aankoop van grond aan de Laan van Kronenburg in Amstelveen. Door die aankoop kan campus Uilenstede worden uitgebreid met zeshonderd studentenwoningen.

Duwo is al langer betrokken bij plannen voor herontwikkeling van de kantorenlocatie Kronenburg in Amstelveen. Het is de bedoeling dat de kantorenlocatie verandert in een multifunctioneel woon-werkgebied met in totaal meer dan 2.500 studentenwoningen. De nu aangekochte grond ligt op Laan van Kronenburg 7. Er is daar ruimte voor 400 reguliere woningen en 200 woningen voor internationale studenten.

Duwo heeft eerder al aangegeven die studentenwoningen te willen ontwikkelen. De vraag naar studentenwoningen in en rond Amsterdam blijft ook volgens de laatste prognoses onverminderd groot. Verder wil Duwo campus Uilenstede graag uitbreiden. Voor aankoop van de locatie is toestemming verleend door de Autoriteit Wonen. Het is nu wachten op de definitieve vaststelling van het bestemmingsplan voor Kronenburg.