Eerste studentenwoning Spinozacampus ‘ingehesen’

27.04.2012

Eerste studentenwoning Spinozacampus ‘ingehesen’

De bouw van 700 prefab studentenwoningen op de Amsterdamse Spinozacampus is gestart. Wethouder Emile Jaensch van Amsterdam Zuidoost heeft 25 april  de eerste studentenwoning aan het Dennenrodepad op zijn plek gehesen. De nieuwe studentenwoningen worden in recordtijd gebouwd. Nog voor de zomervakantie kunnen de eerste 213 woningen (verdeeld over drie gebouwen) door studenten worden bewoond. De overige woningen worden gefaseerd opgeleverd.

Spinozacampus start bouw

De totale nieuwbouw bestaat uit elf bouwblokken met studentenstudio’s met bijbehorende voorzieningen.  De woningen kunnen snel worden gebouwd dankzij een modulair bouwsysteem en blijven minimaal vijftien jaar staan. Voor de bouw zijn vastgoedbeleggingsgroep Axcellent, bouwbedrijf Plegt-Vos, de DUWO Rochdale Combinatie en Stadsdeel Zuidoost een samenwerkingsverband aangegaan.

Met de nieuwbouw ontstaat een campus met ruim 1.150 studentenwoningen. Vorig jaar realiseerden DUWO en haar Amsterdamse partner Rochdale al 230 studentenwoningen in de flat Daalwijk en ruim daarvoor eenzelfde aantal in het complex Echtenstein. De woningen maken deel uit van de 9.000 studentenwoningen die de gemeente Amsterdam de komende jaren in de stad wil toevoegen.

Lees ook: Nieuwe bouwformule voor studentenhuisvesting in Zuidoost (NUL20, 07-02-2012)