Honderd zelfbouwkavels Almere naar kleinschalige ontwikkelaars

08.03.17
Honderd zelfbouwkavels Almere naar kleinschalige ontwikkelaars

Almere heeft zo’n honderd lastig te slijten nieuwbouwkavels alsnog weten te verkopen. De grond in Almere Poort (Homerus- en Columbuskwartier) en in de wijk Overgooi gaat niet naar particuliere kopers, maar naar projectontwikkelaars en architecten. Zo blijkt uit een overzicht van de gemeente Almere.

De kavels waren oorspronkelijk bedoeld voor mensen die er zelf hun huis op wilden bouwen. Bijna tweehonderd van dat soort kavels stonden langer dan twee jaar te koop. Om lege plekken in wijken te voorkomen week de gemeente af van de oorspronkelijke opzet. Vanaf februari vorig jaar mochten projectontwikkelaars en architecten de kavels kopen om er woningen op zetten voor de verkoop. In totaal zijn op deze manier zo'n honderd kavels alsnog verkocht. Om te voorkomen dat overal identieke huizen worden gebouwd, heeft de gemeente wel aanvullende regels opgesteld. Zo moet iedere woning op minstens vijf punten verschillen van de aangrenzende woning en moet het ontwerp door de gemeente worden goedgekeurd.

BDG Architecten Almere is een van de kopers van in totaal acht kavels. Samen met toekomstige kopers ontwikkelde architect Erik Eijsbouts twee-onder-één-kap woningen. "Wij hebben een hoop voorwerk gedaan en een aantal dingen laten doorrekenen. Zo maken wij het voor particuliere kopers een stuk makkelijker ."

Deel

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS