Overslaan en naar de inhoud gaan

'Kunsthal, woningen en voorzieningen aan Van Riemsdijkweg Amsterdam-Noord'

Image

COD heeft aan de Van Riemsdijkweg in Amsterdam-Noord een industrieel gebouw aangekocht voor herontwikkeling tot kunsthal, woningen, publieke ruimte en voorzieningen. Samen met de gemeente en de omgeving zal de vastgoedontwikkelaar de komende jaren werken aan de planvorming voor deze locatie.

COD is ook nu al actief op het NDSM-terrein met projecten als De Werf en Het Dok. Bij elkaar bijna 1.400 woningen en een mix aan voorzieningen op de begane grond. Alle woningen komen in bezit van Bouwinvest. "Deze projecten zijn tot stand gekomen met gebruik van het platform 'Wat zou u willen op deze plek' en kunstenaars uit de buurt. Ook voor de nieuwe locatie zullen we samenwerking zoeken met direct betrokkenen van de NDSM-werf", aldus de ontwikkelaar.

De aankoop in Amsterdam-Noord is onderdeel van de aankoop van meerdere gebouwen uit de Hulshoff portefeuille. Het pand is nu nog in gebruik bij Boxx. Twee andere industriële locaties in Amsterdam en Almere houden hun functie en zijn aan een belegger verkocht.