Leefbaarheidsambassadeurs in Poelenburg

13.09.2011

'Leefbaarheidsambassadeurs' in Poelenburg

Zes huurders van Woningstichting Rochdale en twee huurders van Parteon uit de Zaanse wijk Poelenburg gaan een training volgen tot leefbaarheidambassadeur. Dit zijn vrijwilligers die hart hebben voor het welzijn van hun wijk en voor Rochdale en Parteon de oren en ogen zijn in de woonomgeving van de complexen. Het initiatief wordt gedragen door beide woningcorporaties, ProLiving is ingeschakeld om de leefbaarheidambassadeurs te begeleiden. Vanaf 1 oktober a.s. starten de leefbaarheidsambassadeurs in Poelenburg officieel. Zij lopen dan geregeld in koppels een ronde door de complexen van Rochdale en Parteon .

Rochdale en Parteon hebben goede ervaringen met het concept. In de wijk Poelenburg waren al enkele buurtconciërges aan de slag die op een vergelijkbare manier werken. Door deze positieve ervaringen willen Rochdale en Parteon het project buurtconciërges in Poelenburg nu voortzetten in de vorm van leefbaarheidsambassadeurs.

 

In het complex Groeneveen in Zuidoost hebben de ambassadeurs al hun meerwaarde bewezen. Daar blijkt uit cijfers dat na invoering van ambassadeurs huisvuil minder vaak op een verkeerde manier werd aangeboden. Ook ervaren bewoners minder overlast.

 

Wanneer de vrijwilligers als leefbaarheidambassadeur aan de slag gaan, krijgen ze voor hun inzet extra ProPoints. Met deze punten kunnen zij woongerelateerde producten of diensten kopen, ook bij diverse winkels in de eigen buurt. De bedoeling is om in elk complex van Rochdale en van Parteon in Poelenburg een leefbaarheidambassadeur aan te stellen.

Zie ook: Zaanstad als afvoerputje (NUL20, juli 2011)