Overslaan en naar de inhoud gaan

Lieven de Key en Ymere stoppen met StudentenWoningWeb

Image

Vanaf april is het afgelopen met StudentenWoningWeb. Lieven de Key en Ymere gaan hun studentenwoningen aanbieden via twee andere platformen. Het aanbod van Lieven de Key komt op het eigen nieuwe platform studentenwoning.mijndak.nl. Ymere stapt over naar ROOM.nl, het platform dat door de landelijke studentenhuisvester DUWO wordt gebruikt. Stadgenoot en Pré Wonen, die op kleine schaal gebruikmaakten van StudentenWoningWeb, stoppen met het aanbieden van studentenwoningen.

In de regio Amsterdam zijn DUWO en Lieven de Key de grote spelers op het gebied van studentenhuisvesting. DUWO maakt al jaren gebruik van ROOM.nl, terwijl Lieven de Key StudentenWoningWeb gebruikte. Inschrijvingen op StudentenWoningWeb (korter dan tien jaar) worden begin april automatisch overgezet naar profielen op beide alternatieve platforms.

Het nieuwe platform studentenwoning.mijndak.nl is gebouwd op de architectuur van WoningNet. Volgens Lieven de Key krijgen de studenten straks een gebruiksvriendelijker platform dat meer detailinformatie gaat bevatten. Studenten kunnen inloggen met DigiD, waardoor ze zich snel kunnen legitimeren zonder documenten te hoeven uploaden. Het platform wordt in stappen uitgebreid.

Lieven de Key heeft uitsluitend studentenwoningen in Amsterdam, terwijl Ymere voor deze doelgroep ook woningen verhuurt in Haarlem en Almere.