Nieuwe sociale huurappartementen Almere Duin zorgen voor doorstroming

04.03.2021
Image

Met de bouw van nieuwe sociale huurappartementen in Almere Duin bevordert de Alliantie de doorstroming binnen de gemeente Almere. Zo blijkt bij de ingebruikname van woongebouw Kaapstad. Zeventig procent van de bewoners komt uit Almere.

Woongebouw Kaapstad bestaat uit 88 appartementen verdeeld over twaalf etages met uitzicht op het IJmeer. Bij de toewijzing is een verdeling gemaakt naar verschillende doelgroepen: 28 appartementen voor 55+, 16 appartementen voor starters tot 28 jaar en 44 appartementen voor regulier woningzoekenden. Het gebouw bestaat voor het grootste deel uit driekamerappartementen van 69 m2. Ook zijn er zestien tweekamerappartementen (62 m2). Afgelopen week hebben de eerste huurders de sleutels van hun door Klunder Architecten ontworpen woning ontvangen. Kaapstad staat op de Duinhal met diverse winkel- en horecavoorzieningen plus een ondergrondse parkeergarage.

De Alliantie bouwt nog meer woningen in Duin. In het najaar wordt Duinrijk opgeleverd, een gebouw met 78 twee- en driekamerappartementen variërend van 50 m2 tot 67 m2.