Ouderen langer in binnenstad dankzij lift in Pentagon

02.11.15
Ouderen langer in binnenstad dankzij lift wooncomplex Pentagon

Woningcorporatie Stadgenoot voegt een lift toe aan het wooncomplex Pentagon aan het Pentagon/Sint Antoniebreestraat. Dankzij deze lift kunnen de huidige bewoners van 25 woningen op de hogere etages in het wooncomplex langer zelfstandig blijven wonen. Het stadsdeel betaalt de helft van de aanlegkosten.

Stadsdeel Centrum probeert het aanbod aan seniorenwoningen in de binnenstad te vergroten. In het kader is onderzocht welke woningen van een gelijkvloerse toegang kunnen worden voorzien. Het wooncomplex Pentagon is er daar één van. Dankzij een goede samenwerking tussen de bewoners, Stadgenoot, Dienst Metro, Stedelijke afdeling Wonen, Wijksteunpunt Wonen en het stadsdeel kan nog in 2015 worden begonnen met de bouw. De totale kosten bedragen 170.000 euro; het stadsdeel betaalt daarvan de helft. De huurderscommissie is tevens akkoord gegaan met een huurverhoging in verband met de extra voorziening. De woningen worden gelabeld voor senioren.
Roeland Rengelink, dagelijks bestuur stadsdeel Centrum: “Dit is een resultaat dat er toe doet: deze lift betekent dat mensen die anders uit de binnenstad hadden moeten vertrekken nu nog jaren hier kunnen blijven wonen.”

Deel

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS