Parteon koopt 163 sociale huurwoningen in project De Zaanse Helden

12.06.2020
Image

Parteon heeft met ontwikkelcombinatie Impact Vastgoed/Stebru overeenstemming bereikt over de aankoop van 163 sociale huurwoningen in project De Zaanse Helden in Zaandam. Daarnaast heeft de ontwikkelaar 231 vrije sector huurwoningen, die zijn verdeeld over drie appartementengebouwen, verkocht aan Altera Vastgoed.

“Met de aankoop van deze sociale huurwoningen breiden wij onze woningvoorraad in een keer een stuk uit.” aldus Harry Platte, directeur-bestuurder van Parteon. Hiermee geeft zijn corporatie invulling aan de gezamenlijke prestatieafspraak tussen de gemeente en Zaanse woningcorporaties om de sociale woningvoorraad in Zaanstad de komende jaren te vergroten.
In de oorspronkelijke plannen voor De Zaanse Helden zaten helemaal geen sociale huurwoningen. Het woningbouwproject bestaat uit verschillende woongebouwen, een daktuin en een parkeergarage. Er worden in totaal 600 woningen gerealiseerd verdeeld over vrije sector huur, koop en sociale huur. De variatie is zodanig, dat zowel starters, gezinnen als senioren daar een geschikte woning kunnen vinden. De eyecatcher van het project wordt de gemeenschappelijke (dak)tuin die de gebouwen van De Zaanse Helden en het naastgelegen complex Burano (Syntrus REF) met elkaar verbindt en waar mensen elkaar kunnen ontmoeten. Verwacht wordt dat in 2020 kan worden gestart met de bouw.

Trefwoorden