Parteon start bouw van 70 sociale huurwoningen in Zaandam

14.05.2020
Image

Woningcorporatie Parteon is begonnen aan de bouw van 70 sociale huurwoningen aan de Belgischestraat en Kramerstraat in Zaandam. Het gaat om nul-op-de-meterwoningen met lage energielasten voor de toekomstige huurders. Dat resultaat wordt onder meer bereikt door zonnepanelen op het dak, goede isolatie en een lucht/water-warmtepompinstallatie in alle woningen.

ERA Contour is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het project en de bouw van de eengezinswoningen. Naar verwachting worden de woningen in het eerste kwartaal van 2021 opgeleverd. De woningen worden in het najaar aangeboden via Woningnet.

De nieuwbouw is onderdeel van de vernieuwing van de Rosmolenwijk. Er staat veel oude bebouwing van voor de Tweede Wereldoorlog en zelfs van rond de vorige eeuwwisseling. De wijk wordt op vele plekken vernieuwd. Er zijn al 467 nieuwe woningen gebouwd. En tot en met 2024 staan voor zo’n 250 woningen in de wijk nog ingrepen gepland. Steeds wordt onderzocht wat de beste oplossing is; sloop-/ nieuwbouw of renovatie.