Overslaan en naar de inhoud gaan

Rob Post nieuwe directeur Stichting Kinetisch Noord

Bouwe Olij (62) vertrekt op 1 juli als directeur van de Stichting Kinetisch Noord (SKN). SKN is eigenaar van de Scheepsbouwloods op de NDSM-werf in Amsterdam-Noord. In de loods bevindt zich de Kunststad waar in 80 ateliers 250 mensen uit de creatieve sector werken. De Kunststad is de grootste culturele broedplaats van Nederland. Oud-stadsdeelvoorzitter Rob Post volgt hem op.

Olij is vijfenhalf jaar directeur geweest. In die periode is het project op orde gebracht. De schuld van anderhalf miljoen euro is gesaneerd en de loods overgenomen van de gemeente Amsterdam. De loods, een rijksmonument, wordt momenteel voor eigen rekening gerestaureerd. In oktober dit jaar is dat afgerond. Daarna komen 1400 zonnepanelen op het dak.
Bouwe Olij kijkt tevreden terug: “De stichting is kerngezond, de exploitatie is op orde, het gebouw is in eigendom en het staat er weer als nieuw bij. Mijn missie is geslaagd. Het is nu tijd voor een nieuwe fase in de verdere ontwikkeling van de broedplaats”. Olij keert terug naar zijn eigen bedrijf OSO (Olij Stedelijke Ontwikkeling).

De nieuwe directeur Rob Post (57) was van 2004 tot 2014 stadsdeelvoorzitter van Amsterdam-Noord. Voor hem is de NDSM-werf een speciale plek. "Mijn vader heeft daar 25 jaar gewerkt als lasser. Bouwe Olij heeft voor Kinetisch Noord een goed fundament gelegd in de scheepsbouwloods. Ik zie in een volgende fase veel mogelijkheden om in een verbindende rol kunst en cultuur in de loods en op de werf te stimuleren.”