Overslaan en naar de inhoud gaan

Singelblok met 401 appartementen in Centrumgebied Amsterdam-Noord

Image

De realisatie van het Singelblok in Amsterdam-Noord gaat van start. CZAN, een ontwikkelcombinatie van Blauwhoed en ontwikkelaar AM, tekent daarover vandaag afspraken met de gemeente, woningcorporatie Eigen Haard en Vesteda.

Aan de Singelstrook in Elzenhagen Zuid verrijst straks een appartementencomplex met twee hoge torens. In het Singelblok worden 401 huurwoningen gerealiseerd. Eigen Haard neemt 75 sociale huur- en 75 midden huurwoningen, 66 zorgwoningen, 3 bedrijfsruimtes en 17 parkeerplaatsen op in hun woningportefeuille. Vesteda koopt 171 vrije sector- en 14 middenhuurwoningen met 84 parkeerplaatsen.

Danny Wijnbelt, directeur Ontwikkeling en Zakelijk beheer bij Eigen Haard is trots: “Fantastisch dat Eigen Haard hier ruim 200 huurwoningen toevoegt aan het sociale en middensegment. Dit betekent ruimte om te wonen voor meer dan 200 huishoudens die wij tot onze doelgroep rekenen: van de kwetsbaren in de samenleving tot de mensen met een middeninkomen. Het project kent een hoogwaardige architectuur, en is dus zeer toekomstbestendig.”