Stadgenoot verkoopt Van Gendthallen

17.01.14
Stadgenoot verkoopt Van Gendthallen

Stadgenoot heeft de Van Gendthallen in Amsterdam-Centrum verkocht aan Bugaboo International, producent van innovatieve kinderwagens. Het bedrijf vestigt in de hallen zijn design- en researchcentrum. Een deel van het complex wordt toegankelijk gemaakt voor andere ondernemers en getransformeerd tot een creatieve, dynamische ontmoetingsplek voor buurtbewoners en andere bezoekers.
Stadgenoot kocht de Van Gendthallen op het Oostenburgereiland tien jaar geleden. Vanwege de economische crisis en de veranderende inzichten over de rol van corporaties werd een koper gezocht. Verschillende partijen,waaronder een consortium met modeontwerper Hans Ubbink - reeds gevestigd in het complex- toonden belangstelling. Het voorstel van Bugaboo werd niet alleen als mooiste beoordeeld. Ook de sterke financiële basis van de koper heeft bij de verkoop een rol gespeeld, aldus een woordvoerder van de corporatie.
Stadgenoot heeft met de koper afgesproken geen nadere mededelingen te doen over de verkoopprijs. Bedoeling is de opbrengst ter plekke te bestemmen voor de ontwikkeling van woningbouw. Stadgenoot wil op Oostenburg kavels uitbrengen waarop door derden woningen en bedrijfsruimtes kunnen worden gebouwd. Ook zal de woningcorporatie er zelf sociale huur- en middensegmentwoningen voor de jonge stedeling realiseren.
Met de verkoop van de Van Gendthallen realiseert Stadgenoot een belangrijke sanering in de exotische bezittingen uit het verleden. Eerder al werden de zogeheten Parool Driehoek en het bedrijventerrein Hemweg afgestoten.

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS