Studentenwoningen Amstelkwartier in de verkoop

09.01.2012

Studentenwoningen Amstelkwartier in de verkoop

Gebiedsontwikkelaar AM brengt deze maand 348 studentenwoningen in het plan Villa-Mokum in de verkoop. De overige 279 woningen van het toekomstige complex worden eigendom van Syntrus Achmea en zullen een half jaar voor de oplevering te huur worden aangeboden. Met het plan Villa-Mokum speelt AM in op het grote tekort aan studentenwoningen in Amsterdam. De oplevering vindt plaats vanaf eind 2013.

Villa Mokum

AM ontwikkelt ook de koopstudio's voor studenten en starters in het GAK-gebouw. Volgens regiodirecteur Frank Klomp van AM Noord-Holland biedt Villa-Mokum een uitgelezen kans voor de starter op de woningmarkt om te kopen tegen een lage prijs en op een fantastische locatie binnen de ring van Amsterdam. De prijzen voor de koopwoningen bedragen vanaf € 79.500 v.o.n. exclusief de erfpachtcanon. De woningen hebben een grootte van circa 30 m² en beschikken over een eigen keuken en badkamer.

Amstelkwartier

Het Amstelkwartier  ligt in de brede bocht in de Amstel aan de westkant van de Spaklerweg. Aan de Amstel komen naast de al bestaande roeivereniging en het drijvende zwembad (BadBuiten), een jachthaven en horeca. Het Amstelkwartier wordt een grootstedelijk gebied met veel ruimte, water en groen.

Villa Mokumbestaat uit 627 koop- en huurstudio’s en beschikt tevens over een parkeergarage met 136 plekken voor het naastgelegen hotel, waarvan de bouw eveneens is gestart. In het complex wordt tevens ruimte gecreëerd voor de stalling van circa duizend fietsen en scooters. Verder komt er een supermarkt en overige (winkel-)voorzieningen. AM start zaterdag 21 januari met de verkoop.

Zie ook:
Bouw Amstelkwartier komt op gang (NUL20, sept 2011)
Rochdale start bouw op Amstelkwartier (NUL20, 9 sept 2011)
Koopwoningen voor studenten NUL20, mei 2011)