Syntrus Achmea belegt in Nieuwe Bernardus

06.06.13
Syntrus Achmea belegt in Nieuwe Bernardus

Pensioenbelegger Syntrus Achmea Real Estate & Finance voegt wooncomplex het Nieuwe Bernardus op de hoek van de Marnixstraat en de Nieuwe Passeerdersstraat in Amsterdam toe aan het Achmea Dutch Health Care Property Fund (Zorgvastgoedfonds). Het Nieuwe Bernardus beschikt over 132 levensloopbestendige appartementen voor de vrije sector, 40 woningen waar zwaardere zorg kan worden verleend, een ruim aanbod aan (winkel)voorzieningen en een overdekte parkeergarage. Start van de herontwikkeling is gepland eind 2013.
Wooncomplex het Nieuwe Bernardus past volgens Syntrus Achmea uitstekend bij hun visie op ouderenzorg; het biedt bewoners de mogelijkheid om tot in hun laatste dagen comfortabel oud te worden. Alle woningen zijn geschikt om naar behoefte (intensieve) zorg te kunnen verlenen. De begane grond wordt voorzien van ondersteunende functies ten behoeve van zorg en wonen. De woningen worden exclusief zorgarrangement te huur aangeboden. Amstelring biedt er zorg- en servicearrangementen aan en huurt in het complex een etage met 40 zorgwoningen geschikt voor ouderen die intensieve zorg nodig hebben. Met de toevoeging van het Nieuwe Bernardus bestaat de portefeuille van het Achmea Dutch Health Care Property Fund uit 11 objecten met een totale waarde van circa € 172 miljoen.
Syntrus Achmea heeft afgelopen week overeenkomsten gesloten met zorgorganisatie Stichting Amstelring Groep en ontwikkelaar M.J. de Nijs Projectontwikkeling. Amstelring koos voor het overdragen van de grond en bouw omdat het als zorgorganisatie vastgoedinvesteringen wil scheiden van zorgtaken. Dit loopt in de pas met het door de overheid ingezette beleid van scheiden wonen en zorg.

Deel

NUL20 nieuws

Laatste nummer

AEDES NIEUWS