Zeven woongebouwen op voormalige kantoorlocatie Hewlett Packard in Amstelveen

17.04.2019
Image

Provast ontwikkelt zeven appartementengebouwen op de voormalige kantoorlocatie van Hewlett Packard in Amstelveen. In totaal worden 549 koop- en huurappartementen gerealiseerd, waarvan ruim tachtig procent in het middeldure segment.

De gemeenten heeft afgelopen week het woningbouwplan vrijgegeven voor inspraak. “Met deze herontwikkeling spelen we in op de grote vraag naar betaalbare woningen in Amstelveen”, aldus het college. Het plangebied maakt deel uit van de wijk Keizer Karelpark. Winkelcentrum Stadshart Amstelveen en diverse sport- en recreatievoorzieningen zijn dichtbij.

Bedoeling is dat er door Provast woongebouwen, met hoogtes variërend van drie tot tien woonlagen, worden gerealiseerd bovenop een half-verdiepte parkeergarage. Op de parkeergarage komt een groene semiopenbare binnentuin met ruimte voor een speelplaats en een moestuin. De ontwikkelaar richt zich met het huur- en koopwoningaanbod vooral op starters, young professionals, jonge gezinnen en empty nesters. Van de appartementen heeft ruim 85 procent ten minste twee slaapkamers.