Zevenhonderd koop- en huurwoningen op NDSM-terrein Amsterdam-Noord

07.03.2017
Image

Amsterdam Waterfront begint binnen enkele maanden aan de bouw van 700 woningen op het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord. De eerste bouwfase (Pontkade) omvat 245 koop- en huurwoningen in combinatie met retail en horeca. Aansluitend volgen elders op het terrein nog eens 455 koop- en huurwoningen. "Hiermee wordt de volgende stap gezet in de succesvolle transformatie van dit aantrekkelijke gebied aan het IJ," aldus Ted Biesterbos van het ontwikkelingsconsortium.

Biesterbos, onderdeel van VolkerWessels en Reggeborgh willen van de voormalige NDSM-werf een 24/7 levendig stadsdistrict maken. Er worden woningen in diverse categorieën gerealiseerd die de levendigheid en uitstraling van het gebied versterken. Pontkade, direct bij het aanlandingspunt van de pont, krijgt circa 3.800 m2 retail en horeca op de begane grond. "Het is altijd onze wens geweest om voor verschillende doelgroepen te ontwikkelen. Een prettig woon- en verblijfsgebied kenmerkt zich door de aanwezigheid van allerlei verschillende mensen, voorzieningen, bedrijven en cultuur," aldus Biesterbos. De bouw start nadat de gemeente de grond bouwrijp heeft gemaakt.

In 2016 leverde Amsterdam Waterfront op het NDSM-terrein al een grootschalige gemengde woningontwikkeling op bestaande uit bijna 380 studentenwoningen gecombineerd met een ROC van 4.000 m². Aan de waterzijde wordt nog een onderscheidend internationaal appartementenhotel ontwikkeld, inclusief een aantrekkelijk horeca- en kantoorprogramma. Daar is tevens plek voor circa 150 koop- en
huurwoningen. De plannen hiervoor zijn al ingediend. Bovendien wordt aan de waterzijde bedrijvengebouw DEK5 ontwikkeld.