Overslaan en naar de inhoud gaan

Zeventig koopappartementen op kop Grasweg Amsterdam-Noord

Image

COD en Amvest zijn begonnen aan de bouw van project Kaap in het park aan de Noordelijke IJ-oever. Op de kop van de Grasweg in Amsterdam-Noord verrijzen 70 koopappartementen, een parkeergarage en een circulair horecapaviljoen. 

De appartementen zijn verdeeld over vijf gebouwen van drie verschillende architectenbureaus. Powerhouse Company nam Coast en Verde voor zijn rekening. Orange architects ontwierp Horn en het kleinere York met de onderste verdiepingen in wit beton en de bovenste etages opgetrokken uit corten-staal als eerbetoon aan het industriële verleden van Noord. Woongebouw Blanc en het horecapaviljoen staan op naam van Next architects.

De appartementen hebben een oppervlakte van 70m2 tot 345 m2. Naar verwachting worden de woningen in tweede helft 2024 opgeleverd. De woningen zijn op enkele na verkocht. Kaap maakt deel uit van de totale herontwikkeling van de kop van de Grasweg. Er worden ruim driehonderd woningen gebouwd. De Alliantie heeft aldaar 136 sociale huurappartementen gerealiseerd. Amvest is verantwoordelijk voor de bouw van 110 appartementen in de vrije huursector.