Overslaan en naar de inhoud gaan

Amstelveen maakt afspraken met DUWO over extra studentenwoningen

Image

De gemeente Amstelveen heeft nieuwe prestatieafspraken gemaakt met studentenhuisvester DUWO en bewonersvereniging VBU over aantallen studentenkamers, prijsbeleid en duurzaamheid op Campus Uilenstede. De wens is om de komende tijd 2.500 studentenwoningen bij te bouwen in Kronenburg.

DUWO huisvest op de Campus Uilenstede, de grootste studentencampus van Noord West-Europa, 3.461 studenten in 891 zelfstandige woningen en 2570 onzelfstandige woningen. Een kwart van de eenheden wordt momenteel verhuurd aan internationale studenten met een tijdelijk contract. Voor de rest gaat het om reguliere Campuscontracten en nog een heel klein deel oude contracten. Voor de zelfstandige woningen is momenteel een wachtlijst; reden voor gemeente en DUWO om bij te bouwen in Kronenburg. Bedoeling is voor het grootste deel betaalbare studenteneenheden onder 433 euro te realiseren. Ook is afgesproken dat in 2020 geen studentenwoningen van DUWO worden geliberaliseerd.

Wethouder Rob Ellermeijer heeft de prestatieafspraken vorige week ondertekend. "Het is belangrijk dat er ook voor dit jaar goede afspraken zijn gemaakt over genoeg betaalbare studentenwoningen voor Nederlandse, en daarmee ook Amstelveense, studenten”, aldus de wethouder.