Overslaan en naar de inhoud gaan

BNG verstrekt de Alliantie financiering voor bouw middenhuurwoningen

Image

Woningcorporatie de Alliantie en BNG Bank hebben hun samenwerking voor de bouw van huurwoningen in het middensegment uitgebreid.  Afgelopen maand is een lening voor de bouw van middenhuurwoningen verruimd van honderd naar 165 miljoen euro. Eerder dit jaar verstrekte BNG al krediet aan de Alliantie Woonfonds tot 100 miljoen euro. Beide kredietlijnen kunnen worden gebruikt voor betaalbare nieuwbouw.

De woningcorporatie heeft in 2017 de Alliantie Woonfonds opgericht om nieuwbouw in het middensegment te realiseren. Met de door BNG verstrekte leningen gaat de woningcorporatie drie projecten ontwikkelen, bestaande in totaal uit 227 middenhuurwoningen plus parkeervoorzieningen. Het betreft bijna energie neutrale gebouwen in Amsterdam, Amersfoort en Almere met respectievelijk 84, 120 en 117 woningen. Deze woningen worden in 2025 opgeleverd. “Jaarlijks voegen we meer dan 1.000 woningen toe aan ons bezit. Dat kunnen we mede doen dankzij een betrouwbare en deskundige financier als BNG”, aldus treasurer Jan Michiel Aeilkema.

De leningen passen, aldus BNG-relatiemanager Jeroen Tebbens, bij het doel van zijn bank om te investeren in de toekomst van Nederland. Niet alleen levert de Alliantie een bijdrage aan het verminderen van de druk op de woningmarkt. De nieuwbouw draagt ook bij aan de verduurzaming van de woonsector.