Parteon realiseert 88 woningen aan het Blok in Krommenie

03.08.2020
Image

De Zaanse woningcorporatie Parteon realiseert aan het Blok in Krommenie 88 nieuwe drie- en vierkamerwoningen. De huidige woningen worden vanwege de slechte technische staat gesloopt en maken plaats voor energiezuinige nieuwbouw met een gebruiksoppervlakte van rond de 80 m2.

Bureau KVDK Architecten heeft het ontwerp voor de nieuwbouwwoningen gemaakt. In het ontwerp is rekening gehouden met de cultuurhistorische waarde van de oude woningen. Ook past de nieuwbouw binnen het beeldkwaliteitsplan dat de gemeente Zaanstad voor die buurt heeft opgesteld. “Dit plan is ontworpen met veel respect en oog voor de sfeer van de buurt. De woningen krijgen een herkenbare, karakteristieke stijl en vormen een eenheid met de omgeving. Tegelijk zijn ze duurzaam, energiezuinig en klaar voor de toekomst”, aldus Manon van der Pol, projectmanager bij Parteon.

Met de sloop van de huidige woningen is inmiddels een begin gemaakt. Parteon verwacht het tweede kwartaal van 2021 te starten met de bouw van de eerste 34 woningen. De overige 54 woningen worden in een tweede fase gebouwd.