Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorspelling Rabobank: woningprijzen Flevoland stijgen in 2021 met 16 procent

Image

In Flevoland stijgen de koopwoningprijzen in 2021 wellicht met zestien procent. Dat verwachten economen van Rabobank. Nergens in Nederland mag zo'n omvangrijke prijsstijging worden verwacht. Voor heel Nederland verwacht Rabobank dit jaar een gemiddelde prijsstijging van bijna elf procent. In Amsterdam en omgeving blijft de prijsstijging onder de tien procent.

Flevoland geldt volgens de Rabobank-economen als een belangrijke uitwijkregio voor kopers uit relatief dure steden als Amsterdam en Utrecht. "Al jaren stijgen de huizenprijzen in bijvoorbeeld Almere harder dan gemiddeld. In de eerste drie maanden van 2021 lag de prijsindex in de provincie Flevoland 13,8 procent hoger dan een jaar eerder. Wij voorzien ook voor de rest van het jaar de hoogste prijsstijging", aldus Stefan Groot, senior-econoom woningmarkt.
Voor 2022 voorziet Rabobank 'enige afkoeling van de markt'. En dat de huizenprijsstijging afzwakt. Met name in Groot-Amsterdam. Rabobank voorspelt voor volgend jaar een stijging van minder dan vier procent.