Overslaan en naar de inhoud gaan

64 sociale huurappartementen bij station Kogerveld Zaandam

Image

Een volgende stap in de ontwikkeling van de nieuwe wijk Oostzijderpark bij station Kogerveld Zaandam: de combinatie Timpaan en Ontwikkeladviseur heeft met Thunissen een overeenkomst afgesloten voor de bouw van 171 woningen naast station Kogerveld in Zaandam, waaronder 64 sociale huurappartementen. De bouw start nog dit jaar. 
Het betreft de bouw van 51 eengezinswoningen, waarvan tien 'betaalbare koop' BKZ-woningen en 120 appartementen. Woningcorporatie Parteon neemt 64 sociale huurappartementen in portefeuille. De resterende 56 appartementen worden in de vrije sector verhuurd. Het ontwerp van de complexen Damloper en Duindoorn is van Just Architects. Stedenbouwkundig bureau LAP is de ontwerper van het openbaar gebied en de buitenruimten.

Damloper en Duindoorn zijn onderdeel van de nieuwe wijk Oostzijderpark. In de eerste fase worden daar 543 woningen gebouwd; in totaal zullen er 900 woningen verrijzen. De bouwblokken Meiboom (24 koopappartementen) en de woontoren (171 middeldure en vrije sector huurwoningen) zijn reeds in aanbouw. De nieuwe wijk krijgt autoluwe groene lanen en boulevards, collectieve tuinen en privéterrassen voor de huizen. Er komen woningen voor starters, jongeren, gezinnen en ouderen in de verdeling: een derde sociaal, een derde vrije sector/middeldure huur en een derde koopwoningen.