Aedes

Nieuwbouwproductie sociale huurwoningen in Nederland op dieptepunt

11.12.19

Woningcorporaties bouwden in 2018 niet meer dan 13.000 nieuwe sociale huurwoningen. De nieuwbouwproductie van corporaties is op een historisch dieptepunt. Gebrek aan bouwlocaties en steeds hogere belastingen voor corporaties zitten een hogere bouwproductie in de weg, aldus branchevereniging Aedes. Voorzitter Marnix Norder is somber over de woningbouw: 'Jongeren, alleenstaanden, mensen met een middeninkomen; de zoektocht naar een huis is voor velen van hen uitzichtloos. Dus kabinet, doe iets.

De huismeester

19.04.10

De 2e Dag van de Huismeester op 25 maart 2010 is bezocht door ruim 800 bezoekers. In deze video vertellen velen over hun vak: 'Elke dag is anders. Het is zo'n standaard antwoord, maar het is ook echt zo'. 

Financiële meevaller voor corporaties

15.01.12

Financiële meevaller voor corporaties door uitspraak Hoge Raad

De Rijksschatkist loopt volgens het FD van 13 januari over de afgelopen vier jaar zo'n 2 miljard euro mis als gevolg van een uitspraak van de Hoge Raad. Dat vonnis betreft de berekening van winstbelasting (VPB) die woningcorporaties sinds 2008 verschuldigd zijn over al hun activiteiten. De Hoge Raad heeft geoordeeld dat woningcorporaties instellingen zijn van algemeen nut, zogeheten anbi. Daardoor vallen corporaties onder een gunstiger belastingregime.

12 miljoen voor energiebesparing in bestaande gebouwen

30.11.11

Rijk stelt 12 miljoen beschikbaar voor energiebesparing in bestaande gebouwen

Update 05-12-2011

Het kabinet stelt bijna twaalf miljoen euro beschikbaar voor energiebesparing in bestaande gebouwen. Het geld wordt verdeeld over vijftien projecten. De vijftien projecten moeten zorgen voor aanzienlijke energiebesparing in minstens 33.5000 woningen en in de utiliteitsbouw. De aankondiging volgt op het in februari gelanceerde ‘Plan van Aanpak Energiebesparing Gebouwde Omgeving’.

Pagina's

Abonneren op RSS - Aedes