In de derde livecast van Comeback Wijkaanpak wordt ingegaan op het Pact Poelenburg Peldersveld in Zaandam; een integrale langjarige aanpak om de wijk én de positie van bewoners te verbeteren. Wat is de essentie van deze aanpak en wat is er tot dusver bereikt? Het verslag.

Veel kwetsbare bewoners
Pact voor 20 jaar
400 bewoners uit de bijstand
Aanpakken van misstanden
Ingrediënten succesvolle aanpak
Aan het einde van de bijeenkomst geven de sprekers aan wat zij van essentieel belang vinden in de aanpak die is ingezet. 'Duidelijk zijn wat je van elkaar verwacht', 'elkaar aanspreken' (niet alleen de professionele partijen maar ook de bewoners), 'korte lijnen en daarvan gebruik maken', 'zichtbaar en aanspreekbaar zijn in de wijk', 'een combinatie van een harde en een zachte aanpak', 'onderwijs en de toekomst van de jeugd centraal stellen', 'in blijven zien dat wonen, werk, onderwijs en veiligheid met elkaar te maken hebben en dat alle partijen in die domeinen alleen samen resultaat kunnen behalen', 'elkaar blijven vasthouden', 'er in blijven geloven'. En dat met de bewoners samen doen. Hoewel er recent kritiek was vanuit bewoners over hun mogelijkheden om mee te praten, zeggen alle sprekers dit wel van belang te vinden. Butt: "bewoners willen niet alleen naar de lange termijn kijken, maar ook dat er op korte termijn iets gebeurt. Hun behoeften meenemen in de aanpak is essentieel voor het slagen van het traject dat we zijn ingezet."
TERUGKIJKEN: Livecast Pact Poelenburg Peldersveld
Livecast: dat ging zo |
Tijdens de derde bijeenkomst van de serie 'Comeback wijkaanpak' met de titel 'Pact Poelenburg Peldersveld' gingen onder leiding van Charlot Schans met elkaar in gesprek: Songül Mutluer (wethouder wonen, gemeente Zaanstad), Lubna Butt(projectmanager wonen Zaandam, Rochdale), Rien Spies (lid college van bestuur stichting Agora) en Sherwin Tjin Asjoe (Teamchef Basisteam Zaanstad). |
- Joost Zonneveld