Overslaan en naar de inhoud gaan

Woningcorporatie Parteon bouwt 29 flexwoningen in Wormerland 

Image

Parteon realiseert op de Kleine Braak in Wormer in totaal 29 flexwoningen. Daarmee komt de corporatie tegemoet aan de wens van de gemeente Wormerland om via de bouw van tijdelijke woningen de woningnood ietwat te verlichten. De woningen komen uit de fabriek van Ursem Modulaire Bouw en worden door Heddes Bouw in ruim drie maanden geschikt gemaakt voor bewoning. Afgelopen week zijn de eerste bouwelementen gearriveerd.  

Monique Kwaak, directeur-bestuurder bij Parteon, benadrukt: “Flexwoningen bieden ons de mogelijkheid om snel te reageren op de grote vraag naar betaalbare woningen. Doordat de woningen grotendeels in de fabriek worden gebouwd, kunnen we het aantal beschikbare woningen relatief snel uitbreiden. Zo spelen we beter in op de woningbehoefte in de regio.” Het complex zal bestaan uit tien studio’s en negentien driekamerwoningen. De woningen zijn bedoeld voor starters uit Wormerland en mensen uit Wormerland (of binding met Wormerland) die met spoed een woning nodig hebben. Ook biedt de corporatie enkele woningen aan statushouders aan.  

Het project maakt deel uit van de NH Bouwstroom, een samenwerkingsverband dat gericht is op sneller en betaalbaar bouwen door de krachten te bundelen van woningcorporaties, bouwers en gemeenten. “We hebben nieuwe huizen nodig in onze gemeente, voor verschillende doelgroepen. Naast de projecten die lopen voor reguliere woningbouw bieden de flexwoningen ons een nieuwe, flexibele mogelijkheid om snel woningen toe te voegen aan ons woningaanbod. Hiermee kunnen we verschillende doelgroepen uit Wormerland die snel een woning nodig hebben, zoals jongeren, spoedzoekers en statushouders een mogelijkheid bieden om een volgende stap te maken op de woningmarkt”, aldus wethouder Rolf van Wanrooij. 

De plaatsing van de modules duurt in totaal zeven werkdagen. De oplevering van de woningen staat gepland voor eind december.