Overslaan en naar de inhoud gaan

Ruimte voor 5.000 extra woningen in Zaanstad-Noord

Image

De komende twintig jaar kunnen in het noordelijke deel van Zaanstad vijfduizend nieuwbouwwoningen worden toegevoegd. Dat schrijft de gemeente in een concept-visie voor Krommenie, Assendelft-Noord en Wormerveer. De uitbreiding is alleen mogelijk als ook wordt geïnvesteerd in verbetering van de bereikbaarheid en de ontwikkeling van de goede openbare ruimte.

“Het bijzondere aan deze concept-visie is dat er een groot aantal woningen wordt toegevoegd met veel aandacht voor de architectonische kwaliteit van de huizen én voor de openbare ruimte. Er liggen geweldige kansen om vervallen bedrijventerreinen te ontwikkelen naar woonwijken van de toekomst waar mensen graag wonen, werken, sporten en elkaar ontmoeten. Zo willen wij bijvoorbeeld 630 woningen realiseren op het Meneba-terrein. Dat is een prachtplek om te wonen met uitzicht op de Zaan”, aldus verantwoordelijk wethouder Hans Krieger.
De nieuwbouw moet voor dertig procent bestaan uit sociale huur en tien tot twintig procent middeldure huur. De resterende minimaal vijftig procent van de bouwproductie kan bestaan uit dure huur- en koopwoningen. Binnenkort bespreekt de gemeente de concept-visie met bewoners, ondernemers en andere betrokkenen.