Stadgenoot leverde in 2013 de meeste woningen op in Amsterdam en werd daarmee de winnaar van de NUL20 Gouden Bouwsteen. Hoofdredacteur Fred van der Molen van NUL20 reikte de prijs op 23 december uit aan bestuursvoorzitter Marien de Langen. Stadgenoot leverde 573 woningen op. In alle elf voorgaande edities won ook een corporatie. Dit jaar eindigde Ymere op de tweede plaats met 444 woningen en de commerciële ontwikkelaar AM Wonen met 389 woningen op de derde plaats.
Stadgenoot realiseerde het overgrote deel van zijn woningen in het westen van de stad. In Nieuw-West ging het om de nieuwbouw in het Scheepvaartkwartier (277 woningen), een erfenis van FarWest; in West kwam de eerste fase van de transformatie van het GAK-gebouw gereed. Dat tikte aan met 150 huurstudio's voor Stadgenoot en 170 koopstudio's voor AM Wonen. En in Oostpoort in Amsterdam-Oost leverde de ontwikkelcombinatie OCP de eerste twee complexen met woningen op, waarvan er 71 aan Stadgenoot zijn toegerekend.
De Langen toonde zich zeer verheugd met de prijs. "We hebben de afgelopen tijd een behoorlijke draai gemaakt. We deden van alles in de stad, maar concentreren ons nu op onze volkshuisvestelijke kerntaken. We hebben de laatste tijd veel posities verkocht om onze schulden af te lossen en middelen te genereren om te investeren. Dit is een van de bewijzen dat dat heel goed lukt. Het is eigenlijk wel humor. Terwijl we nog onder verscherpt toezicht staan, zijn we de grootste bouwer in de stad geworden." De Langen vermoedt dat Stadgenoot in 2014 zelfs nog meer woningen gaat opleveren: "We kunnen de 600 halen als het lukt om de tweede fase van het GAK-gebouw volgens planning in december op te leveren." Naast het GAK-gebouw realiseert Stadgenoot momenteel een groot project in de Eendrachtsparkbuurt (173 huurwoningen), een blok op IJburg en woningen in Noord.
Verantwoording: De productiecijfers zijn afkomstig uit het Basisbestand Woningbouwlocaties, Ontwikkelingsbedrijf Gemeente Amsterdam, afdeling regie productie. Woningen die in samenwerkingsverband zijn gerealiseerd, zijn gelijk over de deelnemende partijen verdeeld, tenzij andere deelnameverhoudingen bekend zijn. Met dank aan Jan Smit van het OGA.
Het officiële oplevercijfer wordt over enkele maanden bekend gemaakt via de Basisregistratie Adressen en Gebouwen. Dat wijkt om administratieve redenen veelal iets af van het OGA-cijfer.