Kansen
Frans Taselaar van het Ingenieursbureau Amsterdam is de geestelijke vader van de 'Geokoepel'. Het antwoord op het groeiende ruimteprobleem ligt volgens hem onder de grond. Hij wil op grote diepte een labyrint van grote gewelfde ruimtes bouwen. Het futuristische plan heeft de OSCUR-prijs gewonnen. Een groot aantal organisaties heeft voor de prijsvraag gebrainstormd over het idee. "Het is uitvoerbaar", concludeert Taselaar. "Je kunt veel kennis uit de mijnbouw toepassen." De ruimtelijke werking van de koepels neemt volgens hem de meeste claustrofobische gevoelens weg. Hij ziet er trouwens niet direct mensen wonen. De gedachten gaan meer uit naar opslagruimtes, datacenters, koelcentra en uitgaans- en amusementsfuncties. Het is dé plek voor lawaaiige disco's. In Japan is al de eerste experimentele koepel gebouwd.
Strategie
"Het is een langetermijnvisie; je moet denken aan een tijdsspanne van 25 jaar. Je moet je nu niet laten hinderen door onzekerheid." Van belang is nu - na de prijsvraag - het Geokoepel-kennisnetwerk in stand te houden en financiering te zoeken voor verder onderzoek. Het winnen van de prijs maakt dat een beetje eenvoudiger. De Geokoepel staat immers op de kaart.
Het idee is fantastisch, maar nu moet het nog verkocht. Stap met de cruciale beslisser in de lift waardoor die minstens een halve minuut is verplicht te luisteren naar Het Plan. Nul20 roept iedereen met creatieve ideeën of initiatieven op het gebied van woonbeleid of huisvesting zich op te melden bij onze eigen liftboy. What’s your elevator pitch? Mail naar delift@nul20.nl. |